Tisdagen den 12 maj hade vi ett digitalt dialogmöte via Zoom med representanter från Näringslivskontoret och Fastighets- och Gatukontoret.

Till dialogmötet tog vi med oss de svar vi fått på mötet våra ordföranden Björn Hallonqvist och Björn Olsson och Koordinator Kajsa Lövgren hade med Malena Möller på Fastighets- och gatukontoret 6 maj via Zoom. Malena är en av de stråkprojektledare som ingår i den projektgrupp som arbetar med Storstadspaketet och ansvarar för nya MalmöExpressen linje 4 och är kollega till Lotta Ahlfors som berättade om Storstadspaketet för oss på vår lunchträff 6 november 2019.

Fokus för mötet  med Malena var att få en klarare bild av Storstadspaketet, var man befinner sig i arbetet och framförallt en efterfrågan från oss i LFG att få möjlighet till samråd och påverka under processens gång. Se nedan sammanfattning av mötet och presentationen vi fick från Malena Möller på mötet.

Maila dina ev. följdfrågor till Kajsa Lövgren på kansli@lfg.se som ser
till att de når rätt representant från Malmö stad och återkommer i frågan.

 

På årsmötet 19 maj utsågs Årets Företag på Limhamn 2019 och vinnaren av priset är Utmaningarnas Hus i Malmö AB, vi säger stort grattis!

Motivering till priset: Utmaningarnas Hus i Malmö AB utses till Årets Företagare på Limhamn 2019 då de är expansiva, drar företag till Limhamn för konferenser, kick-offer och nätverkande. Företaget har ett starkt varumärke och är bra ambassadörer för Limhamn. Med ett innovativt koncept som utmanar och svetsar samman bidrar Utmaningarnas Hus till att stärka företag och privatpersoner både på Limhamn och vida omkring.

 

Erbjudande om stöd och hjälp från en medlem samt

en länksamling med information med anledning av Coronaviruset.

Bästa medlem,

Vi finns här för dig som medlem och vi vill också förmedla information till dig om det stöd som finns att få i denna turbulenta tid. Många företag behöver stöd och hjälp att snabbt ställa om sin verksamhet. Det vi gör nu kommer att påverka det som händer sen.

Vår medlem iTURN AB erbjuder HR Support och stöd och har duktiga konsulter med spetskompetens inom verksamhetsutveckling, förändringsledning, ledarskap och medarbetarskap.

Se nedan länk till erbjudandet och kontaktuppgifter till Barbara Wennheden på iTURN:

iTURN Erbjudande

 

Vi har även tagit fram en länksamling med samlad information om stöd som går att få som företagare med anledning av Coronakrisen:

  • Region Skånes Företagsakuten – Här finns all information samlad. Utöver de stora insatser som görs inom hälso- och sjukvården arbetar Region Skånes avdelning för regional utveckling intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser och underlag för att underlätta för företag som står inför en mycket tuff situation. Sidan uppdateras successivt i takt med att åtgärder som är utformade och kvalitetssäkrade beslutas.
  • Verksamt.se – Här finns samlad information från Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.
  • Arbetsförmedlingen – Information om vad som gäller när man måste säga upp personal eller permittera med anledning av coronaviruset.
  • Almi Skåne – Samlad information med anledning av coronaviruset, bland annat om Brygglånet som vi tidigare informerat om.
  • Tillväxt Malmö – Fem råd för att komma vidare och information om vad Tillväxt Malmö kan hjälpa till med.
  • Ytterligare information och svar på många frågor på Malmö Stads extrainsatta 0707 Webinar Special 2/4: https://www.malmobusiness.com/blog/0707am-webinar-special-2-april-hjalp-till-naringslivet-covid-19-tider/