Total Wellness – www.totalwellness.se

Jag träffar Isa Kjellsdotter som har en bakgrund som beteendevetare och är socionom i botten, hon är också kostrådgivare, coach, samt mental och fysisk tränare. Isa är PCC Coach vilket innebär att hon har över 500 coachingtimmar och är certifierad enligt ICF som är coachingorganisationen som sätter en standard. Hon har jobbat på Friskis & Svettis tidigare och har jobbat som businesscoach och servat gym genom att ta fram olika upplägg för att jobba med sina medlemmar. Hon brinner för personlig utveckling och att få människor att blomma ut och nå sin potential. På Total Wellness jobbar också Jonas Sörensson som är ekonomiansvarig och coach, där finns också fem coacher med olika inriktning som är utbildade friskvårdsterapeuter och massörer. På Total Wellness erbjuds förutom träning, coaching och samtal även massage som är väldigt populärt. Företaget startade i Höllviken och startade i ett vardagsrum där man hade sin första lilla grupp där man testade sig fram, sedan spred det sig om hållbarheten i programmen och träningens resultat.

Total Wellness öppnade upp sin lokal på Hyllie Boulevard januari 2021 men har jobbat med grupper i ca sju år på det sätt man gör nu. Total Wellness är ett boutiquegym som har fokus på helhetshälsa och små grupper där alla deltagare blir sedda och tilltalade med namn på passen. Personalen på Total Wellness kan sina medlemmar; deras namn, vad som är på gång i livet, om någon är på semester och så vidare och man har koll om någon saknas. Är det någon som inte är på plats så får man ett sms där det står att vi saknar dig och är du på väg? Eftersom det är så få så blir det viktigt att komma, det är som ett viktigt möte, man dyker upp för sin egen skull men också för de andra inom gemenskapen på gymmet. Det är det som är skillnaden mot ett vanligt gym där du ofta behöver ha förkunskaper och du har ingen som visar dig hur du ska göra eller stöttar dig och guidar dig i din träning. Då det är ett boutiquegym så byter man om innan man kommer och duschar hemma. Det gör att man kommer igång direkt när man kommer till Total Wellness.

           

Inomhus är det väldigt varierat, inget pass är det andra likt, inomhus är det funktionell träning som gäller. Funktionell träning är det fokus på styrka, kondition och rörlighet. Man jobbar för att få igång flåset oavsett på vilken nivå och i vilken vikt man befinner sig så att alla klarar träningen. Det finns olika pass man kan boka sig på via en app till exempel yoga. Total Wellness erbjuder också bootcamp där man tränar både inomhus och utomhus. När de är utomhus och tränar så är det på olika platser i Malmö som är vackra. Utomhus är man året runt och det blir olika upplevelser av olika miljöer och man kan se säsongerna variera, det gör att man får olika intryck och det är en del av hälsan också.

Total Wellness coaching och samtal fokuserar på att hjälpa medlemmarna att nå dit man önskar och man jobbar med ofta och sällan när det kommer till kost. Det du äter sällan ger inte ett resultat, det du äter ofta ger ett resultat. Fokuset är vanlig mat och inga dieter och hållbar och varierad träning. Det är viktigt att inte ställa krav på vad man får och inte får utan man ska välja och bli kapten i sitt eget liv där man själv gör det man vill och det som funkar för en själv. När man satt upp ett mål börjar man med en kroppsmätning på en maskin som finns i Total Wellness lokal så att man kan se var man behöver göra förändringarna. Denna mätning görs då och då. Det kan vara så att man står still i vikt men det kan bero på att man gått upp i muskler, det kallar Total Wellness för en dyr kropp, som kostar att driva runt, och det är det man eftersträvar, det blir en kropp med mycket energi.

När det kommer till viktminskning har Total Wellness program på tre, sex och tolv månader man erbjuder som man kan gå och sedan övergå till vanlig träning. Det är också fritt att börja med vanlig träning och bootcamp om man bara vill gå med och börja träna i mindre personliga grupper där man lär känna varandra. Isa säger att de skrattar jättemycket och har en väldigt fin gemenskap och hon älskar medlemmarna, det är stöttande och peppande människor och det är ett nätverkande medlemmarna emellan. Målgruppen är medelålder 35-70 år, än så länge är det många kvinnor så det får gärna komma fler män! Nu är det 100 medlemmar på Total Wellness, de kan vara upp till 150 medlemmar. Kommer de över det får de öppna upp en till lokal i Malmö, men båda kommer då fortfarande vara del av samma community och gemenskap.

Total Wellness kommer ut till företag och föreläser om helhetshälsa och hur man kan öka frisknärvaron på jobbet. De jobbar också med anställda i något som de kallar ”hälsoår” där man jobbar över en längre period med träning, kost och hälsa för att sänka sjukfrånvaron och bidra till att man trivs på jobbet och gör bättre resultat. Man har bland annat jobbat med Malmö stad och med vårdpersonal. Detta ser Isa att de kommer satsa ytterligare på framåt, hälsosatsningar på arbetsplatser, på mindre företag. Arbetsgivaren har stora vinster i att skapa hälsa på jobbet.