My Yoga Room – www.myyogaroom.se

Jag träffar Lisa Hamre och Daniel Werthén som äger och driver My Yoga Room. Lisa Hamre berättar att hon har jobbat med yoga och träning länge, och när hon var föräldraledig gick hon i Limhamn centrum och insåg att det inte fanns någon riktig yogastudio. Det hade varit en dröm länge att öppna egen yogastudio istället för att vara frilansande yogalärare. Hon började därför spåna på en idé och öppnade därför 2016 i en lokal på Järnvägsgatan och den lokalen växte verksamheten ur ganska snabbt.

När kontraktet skulle förhandlas om började jakten på en ny lokal. Då kom den nuvarande lokalen på Linnégatan 26 på tal och den kände Lisa att de bara måste ha.

Lisa visste inte om hon skulle våga starta helt själv så då pratade hon med Daniel Werthén om han skulle vara intresserad att vara med om att starta upp i en större lokal. Daniel jobbade som yogalärare hos henne, utbildad av Lisa, han var också snickare på den tiden och Lisa tänkte att det är en stor fördel när de skulle anpassa lokalen. Daniel var med på idén och de hyrde därefter lokalen, startade därefter upp ett aktiebolag och sedan anställde de sig själva. 2019 öppnade de studion.

Lisa och Daniel har flest pass i veckan, nio klasser var, sedan har de 10 yogakonsulter som är egna företagare som kommer och håller klasser och fakturerar per klass. Många av dem jobbar med det på heltid, är väldigt välutbildade och alla är duktiga på det de gör. Klasserna är varierade från gång till gång.

 

Idag har de mellan 250-300 kunder med kort som kommer regelbundet till studion och upptagningsområdet är huvudsakligen Limhamn men det kommer även kunder från andra delar av Malmö. Majoriteten av kunderna är kvinnor, samma sak när det gäller lärarna, men det finns även män som tränar yoga. De som yogar på My Yoga Room är i alla åldrar och det finns även senioryoga.  Feedbacken från kunderna är väldigt positiv både vad gäller klasserna, att det är varierat så du får aldrig samma kurs två gånger och även att man tycker mycket om lokalerna.

Schemat har klasser morgon, förmiddag, lunch och kväll och på helgerna är det oftast förmiddagsklasser, så de har öppet och har klasser varje dag året runt frånsett nyårsdagen och midsommardagen. På helgerna har de ibland workshops också. Det finns 10-kort, månadslösning med autogiro, tremånaderskort och för sex månader samt slutna kurser där man till exempel går fem gånger med samma grupp.

Det finns många olika namn på yogaklasserna – Yoga Basic som är en grundklass och Yoga Flow är högre tempo och lite mer svettigt, det finns också Yinyoga som är en lugnare typ av yoga med mycket stretch och fokus på andetaget.

Vad gäller marknadsföring för att få kunder så började Lisa på Järnvägsgatan direkt med att sätta upp en stor skylt i fönstret som lockade in ”Anmäl dig idag till nybörjarkurs” och lite Facebookevent samt att Lisa hade med sig kunder som tränat för henne tidigare. De hade också öppethusvecka första veckan i augusti varje år. Därefter har det bara rullat på. Lisa och Daniel tog med kunderna från den lilla lokalen till den nya större lokalen och därefter har de fortsatt växa och ökat i medlemsantal. Dock blev de såklart påverkade av covid.

Drömmarna framåt är att kunna erbjuda mer yoga till företag. De besöker en del företag idag varje vecka och ibland kommer företag och har teambuilding. De har också börjat nätverka för att nå fler företagare i Limhamns Företagsgrupp. Både Lisa och Daniel tycker att det är fantastiskt roligt att väcka människors yogaintresse – särskilt de skeptiska som ofta ändrar sig efter de provat. Visionen framåt är att komma ur återhämtningen efter covid och kunna fortsätta att erbjuda yoga på det sätt och med den frekvens på klasser som de gör idag.