JLM WMS & Logistik AB – www.jlmwms.se

Jag träffar Lars-Göran och Kaisa Jönsson som startade JLM Data 1999 och som namnändrades 2022 till JLM WMS & Logistik AB. De startade som ett teknikföretag och gick sedan över till att utveckla mjukvaror för att automatisera hantering av olika processer.

År 2003 gjorde de sin första applikation och den var till HTH-kök som företaget använder sig av fortfarande. Den går ut på att när de ritar kök i ett CAD-program och kunden bestämt sig för sitt kök så hämtar applikationen informationen från ritprogrammet och så skapar de en beställning på alla delar från leverantören som i sin tur skickas i ett orderunderlag till fabriken i Danmark som när de är klara kan skicka informationen vidare och HTH-kök kan fakturera.

Idag har de ett stort antal integrationer som hjälper kunder att spara tid.

Den största applikationen är Warehouse för Visma Administration. Den tillåter flera lager, hyll platser, har full spårbarhet på Artikelnivå med batch nummer, bäst före datum med mera. Dessa funktioner finns inte i Visma Administration och tillåter därmed att kunder kan stanna kvar i sitt ekonomiprogram.

De har också integrationer mot Fortnox och den största på det området är en koppling mellan Visma .net Project Management till Fortnox. Med denna integration slipper man registrera fakturor i två system då applikationen lyfter över fakturor från PM till Fortnox.

Flest är kunder som behöver system som hjälper till i hanteringen av lager, logistik och kassa. Ett exempel är Möllans Ost som har 10-15 applikationer från JLM WMS & Logistik utöver Visma Administration för att hantera sin dagliga verksamhet.

Andra exempel är Kaminexperten som också har ett stort antal program bl a LevScan för att skanna och attestera leverantörsfakturor samt ta emot EDI order från de stora byggföretagen t.ex ByggMax, Trademax och Bauhaus.

Det finns ett antal standardapplikationer och det finns även kunder som har kundanpassade integrationer enbart för deras behov. Dessa utvecklas mot offert och i samråd med projektledare och utvecklare.