Limhamns Crossfitwww.limhamnscrossfit.se

   

Jag träffar Ali Dawoud som är grundare och delägare I Limhamns Crossfit tillsammans med Johan Nilsson.

Ali Dawoud har en bakgrund som atlet och tränare, han hade tävlat och coachat inom crossfit i fyra år innan han öppnade Limhamns Crossfit. Han genomförde två utbildningar som man måste gå för att få kalla sin verksamhet för crossfit. Han blev därefter licensierad instruktör och coach.

På limhamns crossfit är medlemmarna alltifrån nybörjare som aldrig testat crossfit till de som tävlar i träningsformen och har lång erfarenhet. Limhamns Crossfits devis är att crossfit är träning för alla och det är det de lägger fokus på i sin marknadsföring.

Crossfit är träning med hög intensitet och man måste sköta sin hälsa vad gäller sömn och kost för att orka med träningen, det är en prestation man gör varje pass. Allt handlar om balans. Ett pass kan se ut så att de startar med en genomgång av övningarna, sedan gör man rörlighetsövningar, därefter en uppvärmning och till sist gör man WOD – workout of the day och detta pass varierar från dag till dag. Inget WOD-pass är det andra likt. Det är funktionella övningar där du får upp pulsen i det tempo du kan hålla.

Man kan utvecklas så länge man lever i sin träning. Ett exempel är en medlem som heter Tuula som är 70 år som har varit med sedan starten. Från början kunde hon inte hoppa upp på en låda men plötsligt vid ett pass klarade hon det. Ali berättar om detta med värme, han blev rörd av framsteget Tuula gjorde och säger att det visar på att man kan träna crossfit i alla åldrar och att det aldrig är försent att börja. Sydsvenskan uppmärksammade Tuula och intervjuade och skrev en artikel om henne.

Limhamns Crossfits pass är ofta fullbokade så de har hög beläggning. Mål och vision framåt är att utveckla tränarna kontinuerligt bli bättre och fortsätta erbjuda dem bästa passen.