Klubbmilon ABwww.klubbmilon.se

   

Klubbmilon är precis nystartade på Ringugnsgatan 14B på Limhamn och öppnade upp sina portar i början på april och har varit öppet i fyra veckor. Medlemsantalet har första månaden ökat snabbt och man har nu 100 medlemmar. Det är fyra anställda, två på heltid och två på deltid, på sikt vill man ta in två till. Klubbmilon har öppet från kl.06.00-20.00. Jag träffar Jonas Carlbring som är ägare och grundare av Klubbmilon och Lina Nisséus som är kompis med hans dotter och som har en bakgrund på civilingenjörsprogrammet i Lund. De hoppade av hösten 2021 och då headhuntade Jonas Lina.

Jonas är dataingenjör och har jobbat med datorer och projektledning, utbildning och försäljning. Han har varit it-chef för bland annat en del av Telia som man knoppade av 2002 och han har även jobbat med Saab, Telenor och olika amerikanska företags IT. Från början kommer han och familjen från Kalmar men när barnen i familjen studerar i Lund bestämde sig han och frun att de skulle flytta och så blev det Malmö och Limhamn. Då Jonas både varit aktiv i Kalmar Simsällskap och varit ordförande i Sportalliansen i Kalmar AB som arrangerar Ironman och därmed jobbat mycket med motivation och träning tidigare började tankarna på Klubbmilon att ta form för två år sedan.

Konceptet bygger på träning i en cirkel med smarta maskiner som anpassas precis efter individen, man tränar 40% effektivare i milonmaskinerna jämfört med vanliga vikter och träningsmaskiner på ett traditionellt gym och behöver inte komma ihåg några inställningar. Som ny medlem skannas kroppen i en speciell skanner med våg som kan läsa av över 20 parametrar i din kropp bland annat cellernas återhämningsförmåga, fett och musklernas fördelning över kroppen så att man kan se vad man ska fokusera mer/mindre på i sin träning. Sedan talar man om sina mål i en annan maskin som sedan ställer in maskinerna. Det finns också en skärm där man kan se hur förhållandena mellan musklerna ser ut och var jag behöver utmana mig mer för att få balans i kroppen. Maskinerna ställer in sig precis efter dig och din förmåga med hjälp av ett armband där alla uppgifter om dig finns registrerade och man har en app där man ser sin utveckling och hur stark man varit vid varje pass.

Ett pass på Klubbmilon tar 17,5-35 minuter beroende på om du tar ett eller två varv i cirkeln och sedan är hela kroppen genomtränad. Förutom skannern av kroppen finns en annan avläsare som läser av komposition och längd på din kropp och den ställer in maskinerna exakt efter dig så att du inte riskerar att få några skador. Klubbmilon har inga speglar ute i gymmet, här är det inte fokus på utseende utan på motivation och därigenom hälsa och hållbar träning på lång sikt.

Milon från Kroton var antikens mest kände brottare. Han bar en tjur från det att den var en kalv på sina axlar till att den blev en tjur och det är det som är parallellen till konceptet att man kontinuerligt utvecklas i sin styrka och hälsa. Milon är ett tyskt företag som tagit fram maskinerna.