VECKANS FÖRETAG V.48

The Doghouse Hundsalong AB – www.thedoghouse.se

Jag träffar Adrianna Corzo som startat en ny hundsalong i Limhamn. Salongen heter The Doghouse Hundsalong och erbjuder bad, hundtrim och klippning. Första september 2014 öppnade Adrianna salongen. Adriannas dotter Antonia arbetar också på hundsalongen och badar, fönar och klipper samt är lärling hos Adrianna för att lära sig hundtrimyrket.

Limhamn fanns alltid i åtanke och då det inte fanns något hundtrim bestämde sig Adrianna för att etablera sig i Limhamn. Salongen ligger i en nyinredd källarlokal på Älggatan 52 och har ett rum för hundtrim och klipp, ett för bad och tvätt av hundarna och ett rum där hundar som blivit trimmade och klara kan vänta på att ägarna kommer och hämtar upp.

Adrianna kommer från Malmö men har tidigare bott 23 år i USA varav nio år då hon arbetade med hundar och på hundsalong. Adrianna har därför lång erfarenhet av yrket. Innan flytten till USA hade hon hundpensionat, hunduppfödning samt hundtrim i Sverige, i Revingehed.

Under tiden i USA fick Adrianna många influenser och koll på olika trender. Det finns otroliga variationer i vad man kan göra med en hunds päls, både för att göra hundar fina för hundutställningar eller för skojs skull men också för att underhålla pälsen och hålla den fri från tovor. Många hundar har lång päls, men många ägare underhåller inte den som de ska, det räcker inte med att bada. Man måste föna, borsta och klippa ibland. Rekommendationen är att trimma hundens päls var sjätte till var åttonde vecka. Smuts och regn sitter och tovar pälsen.

Marknaden i Sverige och Malmö är en helt annan än den i USA, där är befolkningsmängden större och ruljangsen och kundtillströmningen en annan. Många av de verktyg och produkter som Adrianna använder i sitt arbete kommer från USA och detta beror på att det är ett föregångsland vad det gäller hundtrim.

Visionen framåt  är att arbeta upp en stabil kundkrets och kanske i framtiden hyra ut ett trimbord till en annan så att det är möjligt att ha öppet sju dagar i veckan.

Det finns stor potential i Malmö berättar Adrianna, det finns många hundägare fördelat på befolkningsmängden. Det är dyrare i Sverige att klippa en hund, Adrianna med erbjudanden nu såsom Let’s Deal där kunderna kan få rabatterat pris, detta är ett bra sätt att få kundtillströmning och bygga upp en kundkrets.