www.elicc.se

Jag träffar Eva-Lisa Persson som har lång erfarenhet av ledarskap, försäljning, kundservice och viktiga kundmötet. Eva-Lisa är född i Umeå men uppväxt i Karlstad. Det egna företaget ELICC startade hon 2012. Hon jobbar som säljcoach, karriärcoach och håller i utbildningar/föreläsningar inom både försäljning och kundservice med fokus på viktiga kundmötet. I Karlstad jobbade hon som försäljningschef för SBABs privatmarknad. En inspirerande resa till Skåne gjorde att familjen valde att lämna skogen i Värmland och flytta till havet, Ön och Limhamn i december 2001. När Eva-Lisa kom ner till Skåne började hon att jobba på SBAB företagsmarknad, 2003 gick hon vidare till att bli kundservicechef på Eon och därefter blev hon försäljningschef på Trygg Hansa.

Eva-Lisa har alltid haft ett intresse av försäljning, kundservice, ledarskap och arbete med att utveckla och stärka människor.

Hon berättar om några exempel ur sin karriär då hon lyckats riktigt bra, ett av exemplen var när hon och teamet lyckades nå och överträffa årsmålet på Trygg Hansa två månader innan årets slut – mitt i den värsta finanskrisen 2009. Hon och teamet lyckades göra ett resultat på 114% trots lågkonjunktur. Eva-Lisa skapade ett framgångskoncept där den viktigaste ingrediensen var att motivera och engagera sin personal och jobbade med kontinuerlig feedback.

I sitt företag coachar och utbildar Eva-Lisa individ, team och organisationer i försäljning, kundservice och i kommunikation. Hon hjälper även små och stora företag att ta fram försäljningsstrategier och håller utbildningar i kundbemötande. Eva-Lisa menar att försäljning är ”lika med service”. Hon lär ut man lyssnar engagerat på kunden, ställer öppna frågor, går på avslut, skickar offerter och hur man tar hand om kunder som inte är lika nöjda ”feedback kunder”.

Eva-Lisa är certifierad ICC coach, utbildad inom NLP Practitioner samt certifierad inom Estimate personlighetsprofiler för individ och teamutveckling. Idag jobbar hon även som karriärcoach, hennes erfarenhet av rekrytering och intervjuer får hon användning av när hon till att hjälper sina klienter med intervjuträning, storytelling och hur man bäst kan sälja in sig på intervjun. Hittills har 4 av 5 fått jobb genom hennes karriärcoaching.

Under pandemin så passade hon på att göra om sin hemsida www.elicc.se och utbildningar, föreläsningar och coachingar höll hon via Teams och Zoom.

I dagarna är det 20 år sedan hon lämnade Värmland för att nå nya kontinenter, en fantastisk resa som hon och familjen inte ångrar.