VECKANS FÖRETAG V.38

 Team Gamewi New Wave Profile – www.teamgamewi.se

Team Gamewi New Wave Profile startade 1989 och flyttade till lokalerna i LImhamn 1995. Jag intervjuar Pär Håkan Andersson (bilden). Verksamheten startades av två brandmän och var ett fritidsföretag från början. Det tycktes mycket kläder då och var ett tryckeri mer än det var ett fritidsföretag från början. Det trycktes mycket kläder då och var ett tryckeri mer än det försäljningsföretag det är idag. Branschen på den tiden var sådan att det fanns lite t-shirts, sweatshirts ohc några jackor, idag är det ett otroligt utbud av produkter som kan profileras på olika sätt.

Den slogan som genomsyrar organisationen är ”Be your Brand” och det är det som verksamheten går ut på – hjälpa företag att genom varumärkta/logotypemärkta produkter få en tydlig profil att visa upp i mötet med sina kunder.

Det kan vara t-shirtar, pennor, tablettaskar, godis osv. till exempelvis mässor, där loggan finns på alla produkter och på företagets representanters kläder. Team Gamewi tar även fram anpassade webbshoplösningar till företag med deras utvalda profilerade produkter.
Har man inte en uttalad profil och till exempel ska beställa ett antal tröjor till ett event eller som julklapp till sina anställda går man oftast på svarta t-shirtar och nedtonade färger för att det ska passa alla, vilket är ett enkelt val men som inte direkt sticker ut och särskiljer sig från mängden. Men kunden har ofta ett profilmaterial att gå efter och färger att hålla sig till, som ska genomsyra allt material företaget använder sig av.

Stora kunder är idrottsföreningar, Team Gamewi är störst i Sverige på Speedos produkter och simkläder till simsällskap. De gör då detta under det egna märket Team Gamewi, i de flesta andra fall är de knutna till New Wave Profile Group, vilket är en franchisekedja med 55 försäljningskontor över hela landet.