VECKANS FÖRETAG V.47

Palmer Friskvård AB – www.palmerfriskvard.se

Det har blivit en ny trend inom träningen idag – man köper tjänster i annan utsträckning och satsar på ett helt annat sätt på sig själv. Marknaden för personlig träning har ändrat karaktär senaste åren, 2010-2013, man köper mindre prylar och köper istället hälsotjänster på ett annat sätt. Tid för sig själv värderas högre idag och många kunder hos Palmer Friskvård behöver få någon typ av livsstilscoaching – vilket är en tjänst man erbjuder. De allra flesta kunder ombeds att se över sitt liv och se vilka ursäkter som är de vanligaste för att undvika fysisk aktivitet eller anledningen till att man inte hinner få in det i sitt dagliga liv. Vill man göra en satsning på sin hälsa måste man göra en omprioritering i livet – det går inte att bara lägga till det och fortsätta leva som man brukar i sitt hektiska liv.
Palmer Friskvård startades 2007 av Fredrik Palmer som tidigare arbetade som anställd personlig tränare och naprapat. Fredrik berättar att han var sugen på att starta eget och ville prova att starta Malmös första renodlade personliga träningsgym. 2008 hittade man den perfekta lokalen för Palmer Friskvåd – i Fridhemsborg på Limhamn.Företaget har tre tjänsteben – det ena är personlig träning, det andra är behandlingar (naprapat, massage, kostrådgivning, livsstilscoaching) och det tredje är företagshälsovård där Palmer Friskvård levererar friskvårdtjänsten i samarbete med Victoria Vård&Hälsa Företagshälsovård som levererar det medicinska. Fredrik levererar hälsoprofiler, massage på jobbet – friskvård på jobbet helt enkelt. Efter årsskiftet börjar man med gruppträning också – en tillbyggnad på Frihemsborg håller på att renoveras om. Palmer Friskvård blir dubbelt så stora till 2015. Palmers kostrådgivning utgår ifrån deras erfarenhet av vad de vet fungerar bra. Fokus är på en varaktig förändring som är hållbar över tid – ingen “quick fix”, man tror inte på pulverdieter här utan en kosthållning som man kan ha resten av livet. Till den här kostrådgivningen kan man köpa till en mailtjänst – en support dit man kan skicka ett mail i veckan i tio veckor för att ställa så många frågor man vill, få en kontinuerlig guidning i vardagen. Fredrik berättar att kosten är 75% och träningen är 25% när man vill gå ner i vikt – träningen ändrar din metabolism och din förbränning, för varje kilo muskelmassa du lägger på dig.

Naprapatmottagningen har olika behandlingsformer – massage, triggerpunktsmassage, stretching, hot stone massage etc. Behandlingsformen väljs utifrån kundens smärttillstånd.

Upptagningsområdet för Palmer Friskvård är Limhamn, Fridhem och Västra Hamnen samt Slottsstaden vilket är områdena där flest kunder kommer ifrån. Palmer Friskvård har kunder som köper personlig träning två-tre gånger i veckan regelbundet under ett helt år, andra köper det som en ren inspirationskick några gånger eller ett tiokort för att lära sig träna på ett annat sätt – för att sedan gå tillbaka till sitt vanliga träningscenter. Idag har Palmer Friskvård 100 personliga träningskunder.