VECKANS FÖRETAG V.43

MA Fitness/Bodyworx AB – www.bodyworx.se

Gruppträningen är populärast hos tjejerna, men även killar – dock är de till största delen i gymmet. Det är en hel del killar på yogan – för att träna smidighet. Crossfit (som tillhör Träningsverket) lockar både tjejer och killar, kombineras ofta med yogan på Bodyworx.

I grunden är Martin Ahlroth, som jag intervjuar, massör. Han driver Bodyworx i egen regi. Han försöker gå på pass kontinuerligt då och då för att få en uppfattning kring kvaliteten på passen och få feedback från kunderna så att verksamheten kan förbättras om så behövs.

MA Fitness/Bodyworx startade 2e september 2013 i Träningsverkets lokaler på Geijersgatan i Limhamn. Träningsverket och gymmet startades i januari 2013. Träningsverket i Malmö har funnits sedan 2005, på Kronprinsen, det ska även öppna vid Slussen inom kort, då enbart gym.Namnet Bodyworx togs då det är det det handlar om – gruppträning med fokus på att arbeta med hela kroppen. MA Fitness står för Martin Ahlroth Fitness – då det är Martin Ahlroth (bilden) som grundat träningscentret och tagit fram konceptet kring Bodyworx. Gruppträningen körs efter Les Mills koncept. Tränarna rekryteras via Facebook – Instruktörspoolen Syd heter det och där finns ett stort antal instruktörer registrerade. Därefter går man på rekommendationer från de tränare man rekryterat så att man får ihop ett bra gäng som i många fall känner varandra sedan innan. Trenden går mot mer och mer funktionell träning och Martin har en vision om att utveckla sitt utbud i den inriktningen utöver licensprogrammen från Les Mills som tillhandahålls idag (Bodypump, Bodystep, CXWORX, Box, Spinning, Yoga och Zumba).

Upptagningsområdet för MA Fitness/Bodyworx är Limhamn, Bunkeflostrand och delar av Bellevueområdet, människor vill ha nära till sin träningslokal. Konkurrensen från de stora gymkedjorna är naturligtvis stor, men Martin vill som sagt nischa in sig lite mer åt det funktionella hållet så småningom så att Bodyworx erbjuder ett antal pass som ingen annan erbjuder – har tänkt i kreativa banor.