VECKANS FÖRETAG V.7

Linnéa Interiör

1991 hade butiken mycket serviser, men det har i princip helt utgått från sortimentet nu. Det som nu är tongivande är gardiner – man kan köpa gardiner färdigsydda och anpassade efter sina önskemål.

Julklappar säljs tyvärr mycket mindre idag än förr. Många har gått över till att spela julklappsspel vilket innebär att man köper en julklapp som man sedan lottar ut i spelet. Detta gör att det köps färre julklappar och prylar. Även denna trend leder till anpassningar i sortimentet – det är hela tiden en avvägning och en växling som sker i utbudet och efterfrågan.

Linnéa Interiör är en av de butiker i Limhamn som funnits längst, många förändringar har skett i stadsdelen när det gäller butiksetableringen. Många som bytts ut under tiden Linnéa Interiör har funnits så butikens utbud och koncept är vinnande över tid – detta tror Lisbeth kommer vara fallet framöver också.

Lisbeth Green startade Linnéa Interiör i november 1991. Då var det en liten affär på Limhamn – ingången och tre skyltfönster. Detta tills 1994 då de tog över te- och kaffe butiken som låg vägg i vägg. De slog då ner väggen emellan butikerna och fick den storleken de har idag, med fem skyltfönster.

Från början, när Lisbeth startade butiken, var det uteslutande presentartiklar hon sålde. Detta har sedan övergått till inredning, textilier och gardiner och även te, kaffe, godis och kryddor.

Lisbeth berättar att hon märker hur tiderna förändras – ungdomar idag vill inte få presenter på födelsedagen eller till jul längre, de vill hellre ha upplevelser eller något de verkligen kan få användning av. På grund av detta så har sortimentet på Linnéa Interiör fått skifta en aning, rena prydnader säljs inte så mycket som förr. Inredningsdetaljer och design går bättre däremot.