VECKANS FÖRETAG V.8

Limhamns Optik

Limhamns optik arbetar med linser, glasögon, företagsglasögon, terminalglasögon och skyddsglasögon. Det kommer en ögonläkare regelbundet till butiken för att behandla de kunder som har behov. Problem med ögonen, åkommor, blir vanligare med åldern. Men det finns patienter i alla åldersgrupper. Generellt ligger bytestiden för glasögon på ca 4 år. Efter 45 år och uppåt byter man kanske lite oftare på grund av att det sker förändringar i närseendet. Mer frekvent byte gör man även som barn som nämnt.

Utöver byte av ren nödvändighet, att man är tvungen att byta av någon anledning så är glasögonbranschen en ren modebransch. Du ska känna dig fin i de glasögon du bär och man tröttnar generellt någorlunda fort på en viss look och vill byta till en annan.

För fyra år sedan, 12 april 2010, tog Stefan Dobas, bilden, och en kollega över Limhamns Optik. Då byggdes butiken, som funnits sedan 50-talet, om och det gjordes en nystart. När Limhamns Optik startades av Arne Nilsson 1952 låg butiken från början på Sveagatan innan den flyttades till Järnvägsgatan på i slutet på 50-talet. 1982 bytte butiken ägare och den nya ägaren Arne Andersson drev butiken fram till 2010. Med den teknik som finns idag kan man tillfredställa de flesta behov, både vad gäller glas och bågar. Vissa synfel kräver mer avancerade slipningar och behandlingar för att se tunna och bra ut i bågarna.Utvecklingen för Limhamns Optik som företag har gått framåt både vad gäller privatpersoner och företagskunder. Den utvecklingen gäller också när det kommer till varumärkena som finns representerade i sortimentet.
Inriktningen för Limhamns Optik nu är på ett premiumsegment – det vill säga ett köpstarkt segment som har råd till modebågar och designbågar och det är det man i huvudsak erbjuder på Limhamns Optik. Det är märkesbågar som är utmärkande för sortimentet. Dock vill Stefan poängtera att de har ett utbud för det segment som söker efter de något billigare bågarna – du ska inte behöva gå ut från butiken utan att ha hittat något i din prisklass.Intervallerna inom vilka en person byter glasögon varierar beroende på var man befinner sig i livet. Som barn och som äldre byter man glasögon oftare. Som äldre behöver man oftare byta beroende på förändringar i synfelet samt åkommor som till exempel starr osv. Som barn förändras och utvecklas ett synfel snabbt om man inte får glasögon och när man har glasögon måste man byta ofta på grund av att man växer.