VECKANS FÖRETAG V.19

InMovement – företaget som sätter människor i rörelse

<>

Jag träffar Carin Dackman, grundare av företaget InMovement. Hon menar att vi behöver påminnas om att goda relationer är grunden för hållbara och lönsamma verksamheter, relationer till medarbetare, chefer, kunder och till sig själv. Goda relationer skapar lust och kreativitet. Goda relationer är guld värt. Det är inget nytt. Att utveckla relationer är ett av de områden som hon arbetar med i sitt företag.

Carin Dackman har en bakgrund som lärare och forskare inom mikrobiologisk ekologi och genusvetenskap på Malmö Högskola. Genom hela livet har hon ägnat den mesta av sin fritid åt dans. Hon har rest jorden runt med gymnastikgruppen Malmöflickorna och har lång erfarenhet av västafrikansk dans och improvisation, hon har undervisat både vuxna och barn. När hon 2010 slutade på Malmö Högskola ville hon vidareutveckla sin kunskap och långa erfarenhet av rörelse och dans och startade då företaget InMovement.

Carin har en gedigen coachutbildning med stor bredd i botten och hon är certifierad enligt ICF (International Coach Federation), hon är också utbildad i Coachande handledning och Transformational Presence Coaching. Beroende på sammanhang och på kundens behov och önskemål använder hon sig av olika arbetssätt. Coachande handledning är en bra början när det handlar om relationer som inte fungerar optimalt. För till skillnad från coaching där det är dina mål som klient som är i fokus så är det en förbättrad relation till medarbetare, chef, kund eller till andra i din närhet som är i fokus i coachande handledning. Den enda personen man kan förändra är sig själv. Coachande handledning skapar medvetenhet kring vad och hur så att förändring kan ske.

InMovement Coaching är en metod som Carin själv utvecklat där hon kombinerar coaching med att arbeta med kroppens egen naturliga rörelse för att släppa stress, få ny energi och bli mer närvarande. I kontakt med kroppens intelligens skapas ny medvetenhet kring en fråga eller situation och kunden kan ta beslut som är hållbara och som ger energi.

Att medvetet använda hela kroppens intelligens är en viktig utgångspunkt i InMovements verksamhet. Carin säger att eftersom vi lever i ett samhälle med stress och höga krav på prestation och rationellt tänkande så lyssnar vi för mycket på huvudet och för lite på kroppen tappar vi kontakten med oss själva, vår inre kraft och helheten. Vi behöver vara i balans och i kontakt med vårt inre för att ta hållbara beslut, såväl i arbetslivet som privat, menar Carin. Allt fler människor söker efter nya sätt att vara i livet och hantera vardagen. De senaste åren har det fullkomligt exploderat med yogastudios och medveten närvaro hjälper företags verksamheter.

Carin arbetar för att fler människor ska komma i rörelse, att använda hela kroppens intelligens både på jobbet och hemma. För att uppnå detta är samarbeten viktiga, samarbeten som kompletterar Carins koncept och tjänster. Visionen framåt är att ingå fler samarbeten och att bygga upp en större kunskap i företag kring hur rörelse och att använda kroppen kan bli en mer aktiv del i arbetslivet.

www.inmovement.se