VECKANS FÖRETAG V.4 2014

Idrottsmedicinskt Center – i.m.c – www.i-m-c.se

Jag träffar Dan Salomonsson som startade företaget Idrottsmedicinska Mottagningen 1995, som 1997 ombildades och bytte namn till Idrottsmedicinskt Center (i.m.c). I.m.c har haft olika lokaler runt om i Malmö – från början utgick man från en lokal vid Möllevången, sedan januari 2012 sitter Dan tillsammans med fyra terapeuter i samma lokaler som Fair Play Tennisklubb och Nordic Wellness, vilka i.m.c samarbetar med. Förutom arbetet på kliniken så har Dan Salomonsson hela världen som arbetsfält och är personlig tränare och sjukgymnast för Europa- och USA-tourspelare i golf. Han är medlem i Swedish Golf Team Specialistnätverk. Han har tidigare varit elitspelare i tennis.

Initialt, när företaget startade, var inriktniongen nästan uteslutande på elitidrotten och då primärt på landslagsnivå inom ett flertal olika idrotter. Dock insåg man på i.m.c att tänket inom verksamheten och behandlingsmetoderna var applicerbara även på vardagsmotionären och hela spektrat av fysiskt aktiva. Upptagningsområdet är framförallt Öresundsregionen, men man har kunder från hela landet. Enligt Dan är mottagningens arbetssätt väldigt tydligt och systematiskt: kunden/patienten ska få en diagnos, en god behandling och terapeuterna gör sitt allra bästa för att kunden/patienten inte ska få återfall i sina besvär. Målet med Idrottsmedicinskt Center är och har alltid varit att vända sig till fysiskt aktiva, som prioriterar sin hälsa. Inriktningen är att arbeta såväl i behandlande syfte som förebyggande.

i.m.c har en uttalad vision som lyder: ”Vi skapar ökad livskvalitet och utvecklar den aktiva människan. Vi lyssnar på Dig och med bred kompetens inom rehabilitering arbetar vi tillsammans för ständig hälsoutveckling”. Ständig hälsoutveckling betyder att det inte finns något ”tak” för vad man kan åstadkomma i sin hälsa.

Framåt är målet för i.m.c att fortsätta vara en ledande klinik inom sitt verksamhetsområde och att ständigt utvecklas som terapeuter. Det sker en spännande och kontinuerlig utveckling på området och det gäller att brinna för detta i processen. Samarbetet med Fair Play Tennisklubb och Nordic Wellness vill i.m.c fortsätta utveckla.

Terapeuterna och Dan besitter olika specialistkompetenser inom områdena idrottsmedicin och ortopedisk medicin. Terapeuterna är inte anställda av Dan utan hyr in sig på kliniken. Dock sitter de där permanent och är ett komplett team av sjukgymnast, läkare, osteopat, massageterapeut, mental tränare och personlig tränare. i.m.c har ett brett nätverk i de fall då det egna teamet saknar något för de patienter/kunder som söker sig till mottagningen.