VECKANS FÖRETAG V.23

Eriks på Limhamn – www.erikslimhamn.se

Jag träffar Jan Hansson som sedan han var 19 år arbetat med kläder och mode på olika sätt. Redan som 19åring köpte han sin första butik som var klassisk herrekipering vid Möllevången i Malmö. Där var han i sju år och därefter öppnade han Eriks på Limhamn fredagen 19 november 1992. Från första början var de i sju år på en annan adress på Järnvägsgatan innan flytten till korsningen Järnvägsgatan – Linnégatan. Namnet Eriks är taget från Jan Hanssons andra namn. Loggan har Jans fru Carina designat.

Upptagningsområdet för Eriks är Limhamn, Bunkeflostrand, Klagshamn, Vellinge, Falsterbo, Lund och Skurup. All personal i butiken kan det de gör och de har stor kunskap och utbildning kring mode. Jan säger att stämningen i butiken alltid är lättsam, positiv och seriös. Det ska vara roligt och inspirerande att vara på jobbet för personalen. Är det så så är det den känslan som möter kunderna när de kommer in. Jan menar att det är oerhört viktigt att bygga goda relationer med kunderna. De har ett antal stamkunder och det är möjligt att skriva upp sig för att få nyhetsbrev samt följa butiken på Instagram och hemsida där nyheter kontinuerligt uppdateras.

Varje år åker personalen på flera modemässor, bland annat till Milano, Florens och Paris. De varumärken som finns i butiken är exklusivt utvalda för det sortiment och den standard Eriks på Limhamn vill hålla i butiken.

Planeringen för de inköp som ska göras är alltid ett halvår i förväg – just nu håller de utkik in för våren 2015.

På mässorna har de alltid ett antal typkunder eller stamkunder i åtanke – vad skulle de gilla? Kläderna ska ha detaljer som sticker ut. Högtryck är det i butiken den varmare och ljusare delen av året men det är oerhört varierande och väderberoende.

Utbudet ligger i den övre prisklassen, man arbetar alltid med kvalitet framför kvantitet. Det ska kännas bra och kunden upplever skillnaden mellan en kostym från Eriks och en kostym från en lågpriskedja. Allt i butiken kan skräddarsys och anpassas till kunden om det skulle behövas. Just nu är det jeans med olika annorlunda detaljer som är stort och även lediga kavajer på herrsidan. De flesta kunder som kommer in i butiken vill sticka ut på något sätt och på Eriks tar man emot den feedback man får och de önskemål kunden har och applicerar sedan det vid sina inköp.

Framåt är visionen att skapa ännu bättre relationer med kunderna, utveckla sortimentet ytterligare och kontinuerligt bli bättre.