VECKANS FÖRETAG V.10

Däckcenter Autosport

1998-1999 startades Däckcenter i Limhamn, då Robban och Rickard tog över efter Göran Bergqvist. Då fanns inte den mekaniska sidan utan endast däcksidan. Detta var i samband med att lagen om vinterdäck trädde i kraft.

För ett litet tag sedan tog Däckcenter i Limhamn över företaget Autosport och blev Däckcenter Autosport. Detta skedde i samband med flytten från Magasingatan 9 till Limhamnsvägen 109 i början på 2014. Flytten till de nya ljusa lokalerna har inneburit ett stort lyft – luften här är också torrare vilket innebär en bättre arbetsmiljö för de anställda. I de tidigare lokalerna var luften och temperaturen fuktigare och kyligare.

Däckcenter Autosport är experter på BMW, men reparerar och byter delar på alla märken. De har också som namnet antyder även däckhotell och däckförsäljning vilket är en stor del av verksamheten. När det gäller BMW så har företaget den allra senaste utrustningen, mätinstrumenten och datorerna för att avhjälpa de elektriska felen i bilarna och såklart även ett komplett utbud av delar till alla BMW-modeller.

Alla reparationer som utförs görs på det sätt som de anställda själva skulle vilja ha det gjort och man uppdaterar hela tiden kunden på vilken kostnad det kommer att bli – drar det iväg för mycket förtjänar kunden att få veta det i tid. Det kan bli många bäckar små och plocka på men det måste kontinuerligt informeras om. Kunden kanske inte har möjlighet att betala om det överskrider det intervall man har att spela på i sin budget.

Verkstaden släcker inga tvåor, fel från bilbesiktningen som man reparerat åt kunden, utan erbjuder servicen att köra bilen till besiktningen mot ersättning på ungefär samma summa som det kostar att själv ta bilen på återbesiktning. Däckcenter Autosport arbetar mycket med praktikanter och har goda erfarenheter. Man har bland annat ett samarbete med Limhamns praktiska skola. Robban har alltid en öppen dialog med praktikanterna och det är viktigt för honom att allt den praktikant de har nu, Kevin, ska göra är kopplat till utbildningen han går. Det finns vissa som är mer specialiserade på det mekaniska och vissa på det elektriska men det är viktigt att de får prova på det mesta.