VECKANS FÖRETAG V.33

ABC-Hälsan – ”Vi är ett unikt behandlingscenter som ger Dig rätt behandling”.

www.abc-halsan.se

ABC-Hälsan står för Alternativbehandlingscentra i Malmö och verksamheten startades i januari 2006. Den är unik i sitt slag i Malmö och man behandlar hela kroppen med olika tekniker. Huvudinriktningen är medicinsk. 

Jag intervjuar Clemens Persson som är delägare i ABC-Hälsan. Jag pratar även med Anders Persson som är massör. Clemens säger att ABC-Hälsans vision är ”att få människor att må bra, hjälpa så många som möjligt att bli så friska som möjligt i hela kroppen”. Han säger vidare att de precis ombildat sig och hoppas att de kan utvecklas vidare, fortsätta med det väldigt goda samarbetet med Atlaskotan och växa ännu mer, befästa sitt rykte ytterligare i Malmö.

Har ni flest företagskunder eller privatkunder?

– Det är mest privatkunder men också företag. Bland våra kunder finns även svenska damlandslaget i amerikansk fotboll, LB07, LdB Malmö som kommer för idrottsrelaterade skador.

ABC-Hälsan har tre personer på plats som sköter olika typer av massage, koppnings-(ursprung i Kina, på bild t.h.), triggerpunkts-, bindvävs-, taktil-(sensorisk mjuk massage), gravid- och klassisk massage. Det är Clemens Persson, Anders Persson (på bild ovan) och Sofie Möller som masserar. Clemens utför även tejpning (vanlig behandling av idrottsskador). På ABC-hälsan arbetar även Sona Torlöf som praktiserar medicinsk fotvård.

      

Sona berättar:
– Jag är inriktad på diabetespatienter, psoriasispatienter och de som har reumatism och som har svårt att ta hand om sina fötter. Det är de riskgrupper som jag inriktar mig på, men alla får komma. Det brukar oftast vara förhårdnader, liktornar och liknande som är besväret. Behandlingen består av att jag tar en skalpell och tar bort förhårdnaden, jag tar så mycket jag tycker jag kan ta så att det inte börjar ömma när patienten sedan går. Jag har även en vattenslip som ger en mjukare behandling. Varje behandling börjar med fotbad.

Mottagningen har ett nära samarbete med företaget Atlaskotan som drivs av Gert Eriksson. Detta ger en unik kompination, det finns ingen annanstans än på ABC-Hälsan. Gert berättar att Atlaskotan är ett komplement som arbetar endast med en muskelgrupp, översta leden – atlaskotan – mellan huvudet och första ryggkotan. Deras metod härstammar från Schweiz och vad man behandlar är förskjutningar av atlaskotan, de besvär som kan vara relaterade till den här förskjutningen i förhållande till huvudet. Schweizarna tog fram ett ”verktyg” eller en liten gummigrej som med olika frekvenser vibrerar på muskeln som ska behandlas. Behandlingen av atlaskotan började för 3500 år sedan i Kina och då använde man fingrarna och det är den metoden man nu förädlat i Schweiz. Man använder nu även infravärme för att behandla och vinkeln på förskjutningen mäts med en laserstråle som projiceras mot bilden på väggen (bredvid Gert Eriksson t.v.).

Läs mer på www.atlaskotan.net !