VECKANS FÖRETAG V.7

Liljekvists Bilverkstad – www.liljekvistsbilverkstad.se

 

Christer Liljekvist startade upp Liljekvists Bilverkstad 1995. Företaget flyttade till lokalen på Hyllie Kyrkoväg 2001.

Jag träffar Håkan Lüpke som berättar att han tidigare arbetade på Audi, när han lärde känna Christer Liljekvist blev han överrekryterad och började arbeta på Liljekvists Bilverkstad. Efter sju år som anställd tog Håkan över företaget. På verkstaden finns totalt fyra anställda. Håkan, Christer, Kevin och Håkans syster som har hand om ekonomin samt praktikanten Katarina.

Liljekvists Bilverkstad servar och reparerar alla bilmärken och Ad Bildelar levererar delarna. Man lagerhåller inte bildelar utan beställer vartefter delarna behövs. Att hålla ett lager är kostsamt, relativt vilken del det handlar om. De har tillgång till samma analysverktyg och till samma reservdelar som märkesverkstäderna har. Verkstaden erbjuder snabb service och kan ordna mindre åtgärder medan kunden väntar. De har tre liftar i verkstaden så de kan serva flera bilar samtidigt, både åtgärda skador och fel som går lite snabbare och de som tar längre tid.Liljekvists Bilverkstad verkar lokalt och försöker också marknadsföra så lokalt som möjligt. Något de trycker på extra är att de vill ge en personlig service till Limhamnsborna. Den bästa marknadsföringen är att få bra recensioner från kunderna på exempelvis ratsit.se och Eniro.se och att kunderna rekommenderar verkstaden vidare till vänner och bekanta.

På Liljekvists Bilverkstad åker man och hämtar och lämnar bilen hemma hos kunden om så behövs, erbjuder besiktning på Svensk Bilprovning, åker till lackverkstaden osv. De samarbetar även med däckverkstaden som ligger vägg i vägg. Detta gör att de kan lösa de flesta problem för sina kunder. Allt för att få en personlig relation och erbjuda bekvämlighet, kapa onödiga moment så att kunden kan få all service på ett ställe. Kunden ska känna sig viktig och sedd. Liljekvists Bilverkstad tror på det personliga mötet  och ger kunden pris när de sett över och undersökt bilen, var flet är och hur många mil bilen gått. Det är viktigt att kunna ge en så korrekt offert som möjligt till kunden.Liljekvists Bilverkstad har kontakt med Malmö Praktiska Gymnasium och Agnesfridsgymnasiet där praktikanter kan rekryteras. Håkan Lüpke ser framför sig att de förutom de fyra anställda de är nu kan anställa en persontill och även ta in en praktikant. Det är oerhört viktigt att personkemin fungerar då det är en liten verkstad och det gäller att alla anställda är tighta och arbetar bra och effektivt ihop.