VECKANS FÖRETAG V.5

 

Jag träffar Lillemor Persson som berättar att hon är uppväxt med familjens företag, i tredje generation, barnvagnstillverkaren Emmaljunga. Redan sedan barnsben har hon hört sin pappa förhandla med kunder och leverantörer och andra intressenter vilket gjort att hon på sätt och vis är född företagare. Hon har alltid älskat kommunikation och det var på Emmaljunga hon arbetade sina första 14 år med marknadsföring, marknadsanalys, kommunikation och försäljning.

Lillemor har även drivit företag i egen regi tidigare och arbetat i rekryteringsbranschen en hel del. Först på Manpower och därefter det mindre Malmöbaserade Palm & Partners som var ett familjeföretag med lite kortare beslutsvägar. Där var alla med och

bidrog och varje anställds roll blev mer betydelsefull vad gällde själva hantverket i rekryteringsprocessen. Detta blev Lillemor oerhört inspirerad av och inspirationen ledde fram till idén till det egna företaget enjoythesilence (of things working). Namnet bottnar i samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare där allting har ett flow och fungerar bra för båda parter.

Företaget flyttade in på Dragörkajen, Övägen 8A i augusti 2014. Lillemor arbetar med onboarding (second opinion), reboarding (karriärcoaching och utbildning) och offboarding (exitsamtal). I sitt arbete engagerar hon sig i hela eller delar av processer som berör en medarbetares olika faser på väg in, väl ombord och på väg vidare ut ur en organisation. Hon jobbar främst med och utbildar personer som är i nyckelpositioner hos sin arbetsgivare eller ska rekryteras till en nyckelposition. Det är många personer som blir felrekryterade menar Lillemor, det gäller att analysera vad den potentiella medarbetaren kan göra för företaget men också vad den blivande arbetsgivaren kan göra för personen som ska rekryteras. Arbetet görs på ett prestigelöst sätt där alla inblandade arbetar nära, öppet och med gemensamt syfte att skapa en synlig kultur och ett äkta varumärke, inifrån ut.

De kurser enjoythesilence (of things working) erbjuder är från den internationella schweiziska leverantören och partnern Siegel Human Resources GmbH. Det handlar om ledarskapsprogram, sälj-, förhandling- och kommunikationsutbildningar där man ger deltagarna verktyg, övningar och modeller för att utvecklas på respektive område. enjoythesilence (of things working) AB har sedan augusti 2014 tagit över ansvaret för att företräda Siegel-HR GmbH i de nordiska länderna vilket gör att de har tillgång till hela kurs och tjänsteutbudet samt arbetar nära Siegels grundare och med internationella konsultkollegor.

 

Det är viktigt för Lillemor att det är kvalitet i alla led och kurserna och utbildningarna hålls därför i mindre grupper för att kunna garantera det. Som standard hålls grupperna till åtta personer för att det vid olika övningar ska gå att dela in deltagarna i två och två och fyra och fyra. Alla ska ha utrymme att vara sig själva och kunna bidra under utbildningens gång samt få kvalitetstid med kursledarna. De ska bli sedda och komma till sin rätt.

 

Målet är långsiktiga resultat för individen och det uppnås enbart med kvalitativ inlärning och effektiva verktyg. enjoythesilence håller i ca fyra utbildningstillfällen per termin, vår och höst.

Lillemor är även delägare i företaget Stay connected. Stay connected är ett koncept hon utvecklat i samarbete med Anna Envall Lundberg och det är ett forum där de arrangerar events med intressanta talare och möjlighet att nätverka och knyta kontakter med andra som har gått kurserna som enjoythesilence anordnat. Det handlar då om heldagar på Swedbank Stadion som hålls en gång om året med ca 150 deltagare men också ett antal frukostmöten på Dragörkajen med ca 35 deltagare. I Stay connecteds nätverk som bjuds in finns ca 5000 kontakter.

Visionen framåt är att växa i norden och Siegel har som ambition att etablera kontor även i Göteborg och Stockholm men just nu genomförs kurserna endast i lokaler i Malmö. Tanken är dock att växa organiskt och i lagom takt för att konceptet ska bli känt och etablerat på marknaden och att en stabil kundbas skapats samt att en kontinuerlig efterfrågan finns.