Medlemsintervju med SIG Invest AB, på Stjärnplan 3, 2018-10-04

Långsiktig förvaltning och innovativ fastighetsutveckling, genom bland annat projekt, är de två benen man står på. Huvudfokus är bostadssegmentet men man har också industri- och lagerlokaler exempelvis på Limhamn. Man tittar också en hel del på nybyggnationsprojekt. SIG Invest har även ambitionen att utveckla fastigheter för att öka mervärdet. Ambitionen är att det ska finnas någon form av utvecklingsmöjlighet för att SIG Invest ska ta sig an ett projekt.

Jag träffar Andreas Sundquist på SIG Invest som är fastighetsförvaltare, vilket han varit sedan 2017. SIG Invest har sitt kontor på Stjärnplan 3. Företaget grundades 2014 och har haft en stark och snabb expansiv fas de första knappt fyra åren. De ställde ganska snabbt ut ett obligationslån på 60 miljoner för att kunna möjliggöra fler förvärv. Idag har SIG Invest ett fastighetsvärde på runt 600 miljoner.

Att arbeta i mindre organisation är väldigt kul då man får möjligheten att vara engagerad i de flesta områdena, menar Andreas där det bland annat blir tätt samarbete mellan projekt och förvaltning.

Förutom i Malmö, Limhamn och Arlöv äger och förvaltar Bolaget fastigheter även i Stockholm Rågsved och Bandhagen, Upplands Väsby, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm, Vittsjö, Eslöv och Vimmerby.

Ett pågående nybyggnationsprojekt i Limhamn är Härfågeln som ligger där gamla Linnékyrkan låg. Det kommer uppföras 10 radhus i det exklusivare segmentet och ligger ute till försäljning genom SkandiaMäklarna Landgren, totalentreprenör är MT Syd AB.

Ambitionen är att expandera likväl genom nyförvärv som organisatoriskt, gärna upp till tvåsiffrigt antal från dagens 7 anställda. Gärna då i Malmö eftersom huvudkontoret är här.