Innovationsprojekt – kursstart hösten 2023 – intresseanmälan öppen!

Har du och ditt företag ett en utmaning eller ett problem som ni inte ser en omedelbar lösning på? Ta då chansen att se problemet i ett nytt ljus med hjälp av ett team nyfikna och engagerade studenter från Malmö universitet! Under hösten 2023 kommer Malmö universitet återigen genomföra den populära kursen Innovationsprojekt, som studenter har möjlighet att söka som fristående kurs. Syftet med kursen är att studenterna ska utveckla insikt i, och få praktisk erfarenhet av, hur det är att leda och arbeta i innovationsprocesser samt att praktiskt jobba med verklighetsförankrade problemställningar.

Läs mer här där du också finner länk till intresseanmälan!

Tillväxt i MalmöLundregionen och Företagslotsen för näringslivet i Malmö

Vi på Malmö Företagsgrupper tillsammans med avdelningen för Omvärld & Näringsliv på Malmö stad bjöd 3 maj in medlemmarna i våra företagsgrupper och medlemmarna i Marknadsföreningen i Malmö, BID Sofielund och Möllevången till ett evenemang där vi gästades av Sebastian Drott, Strateg och Projektledare för MalmöLundregionen och Martin Link, Projektledare för Företagslotsen.

Sebastian Drott berättade om MalmöLundregionens arbete de senaste två åren, ett projekt som har visionen att regionen ska ha Sveriges bästa näringslivsklimat 2035. Projektet är finansierat av Tillväxtverket och Europeiska regionalfonden och är ett samverkansprojekt mellan tolv kommuner i regionen samt Invest in Skåne.

Martin Link berättade om Företagslotsens arbete där de behandlar frågor från företagare som berör regler, tillstånd och företagande och guidar rätt till kontaktpersoner inom Malmö stad, aktörer och myndigheter kopplade till företagande och entreprenörsskap.

Vi öppnade också upp för diskussion på dagens ämnen i form av en workshop, ett kreativt forum för att lyfta fram idéer från näringslivet som en reflektion till Sebastian och Martins presentationer.

Bästa medlem!

Jag har sammanfattat vårt digitala meet and greet med Malmö universtiet och Malmö stad 19/1 där ni finner all information om vad som sades under mötet. Det är information om vårt samarbete med universitetet och staden, samarbetsmöjligheter för dig som företagare med universitetets studenter, praktiska exempel från företagen APL och Sweco som samverkat med studenter på universitetet och om Malmö universitet och Malmö stads samverkansavtal.

Länk till sammanfattningen av mötet

Micael Nord och Charlotta Nordenbergs presentation av samverkansavtalet

Kontaktuppgifter och mer information från Malmö universitet

Inbjudan till studentjobbmässa 17 mars

Med vänliga hälsningar, Kajsa Lövgren, Koordinator, Limhamns Företagsgrupp och Malmö Företagsgrupper.